Shiatsu

Met shiatsu werkt men ook op de energiebanen van het lichaam, maar dan niet alleen op de voeten, maar op het hele lichaam. Ook hier worden blokkades opgeheven, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Shiatsu is een maniele techniek waarbij druk wordt uitgeoefend met de duim en de vingers.

Behandeling volgens de shiatsumethode berust op de overtuiging dat elk individueel ziektegeval als uniek moet worden gezien. Door de behandeling aan te passen aan subtiele variaties in de conditie van de individuele mens zijn we in staat de zelfhelende krachten van het lichaam te stimuleren en zowel geestelijk als lichamelijk welzijn te bevorderen

Bij een shiatsu behandeling wekt de beoefenaar een diepe ontspanning en een gevoel van welzijn op.

Je kunt shiatsu ook gebruiken als middel van preventie. Shiatsu houdt het lichaam gezond, soepel en in evenwicht.

Shiatsu kan een zeer gunstige uitwerking hebben bij mensen die al problemen met hun gezondheid hebben. Veel aandoeningen komen bijzonder in aanmerking om met shiatsu behandeld te worden. Bijvoorbeeld: hoofdpijn en migraine, acute en chronische rugpijn ( vooral als die van de spieren komt), ischias, spierstijfheid en kwetsuren, sommige vormen van artritis en reumatische klachten.Shiatsu werkt ook op de inwendige organen, zodoende kan het ook een rol spelen bij de behandeling van spijsverterings en darmaandoeningen en problemen met de bloedsomloop, ademhaling en geslachtsorganen.

Omdat shiatsu diepgaand werkt op het ontspannen van het lichaam en contakt maakt met iemands energetisch systeem, kan het ook helpen bij de behandeling van angst, spanning, depressie en emotionele instabiliteit.

Lees verder: reiki